Saturday, 8 October 2011

Cantik menawan dgn perut Kempis

Assalamualaikum..

Semalam sambil2 borak n layan drama kat tv3 ngan k.awa (housemate) aku sempat korek2 rahsia camner perut dia sungguh flat cam sreen tv kat dpn aku tu,,,tetiba dia gelak ..ish ko ni saje nak puji akak kan??sumpah aku xtipu..x macam ada anak 2 lgsung perut dia..compare ngan aku??hahaha lebih kurang la kot..cuma bezanya aku ni x kawen lg tp perut ni da bunc..!!..k.awa sempat la jgk kongsi rahsia kejelitaan perut dia tu kat aku..dia ckap snang je klau nak kekalkan perut kempis...so pada sape yg mengalami masalah perut buncit cam aku, aku list down beberapa tips dr k.awa,,(aku pun msih mencuba tuk mengapply tuk diri sendiri ni..)

  • sape2 yg keje opis cam aku ni lps je makan kenelah buat senaman..hah senaman??xkan kat opis nak buat senaman kot?? hehe senang je,, k.awa cakap time kita duduk mengadap pc tu, tegakkan badan..tarik nafas..pastu tahan..kemudian perlahan2 bongkokkan badan sehingga jari2 anda mencecah lantai- ulang senaman ni 10 hingga 20x
  • jgn makan berselang seli dgn minum air..seelok2nya minum air kosong beberapa minit slps makan dan yg penting kurangkan minum ais
  •  kurangkan minuman bergas
  • tidak digalakkan makan nenas muda dan tembikai
  •  sblm tdo sapukan minyak/cream/lotion serai atau halia bagi mengelakkan kembung perut- cara ni juga dpt membantu memaintainkan kekempisan perut kita(nasib baik stok cream halia aku ada lg..)


nampak cam senang je kan..?ape2 pun aku rumuskan sapa yg rajin dia akan dpt hasilnye..so aku kene rajin la ni..chaiyok!!


p/s:
thanks k.awa utk tips ni
pics ehsan dr pakcik google




2 comments:

  1. nak cuba nak cuba

    ReplyDelete
  2. hehehe try eh Darus..if berhasil nnti gtau kite ye..

    ReplyDelete